Om Dalarnas Akademi

Om Dalarnas Akademi

Dalarnas Akademi handlar om att ge inspiration, kunskaper, tankar och verktyg – och om att blir bättre. När man lär sig något nytt, får nya infallsvinklar och utmanas att ompröva sina sanningar ökar produktiviteten, välbefinnandet och kunskapen, både på det personliga och professionella planet. Med vår mötesplats för lärande och nätverkande vill vi bidra till långsiktig konkurrenskraft för näringsliv och offentliga organisationer.

Kraftplan AB är huvudman för Dalarnas Akademi.

Att alltid vara på väg

Vi tror att det viktiga ligger i att förstå hur kompetens fungerar. Flera ingående parametrar samverkar och påverkar slutsumman till att bli något mer än förväntat. Det handlar om nätverket och de andra deltagarnas erfarenheter i kombination med dina, och om magin som sker i diskussionen och reflektionen. Kursen byggs på ett sätt som tar tillvara varje individs kunskap. Uppgifter och övningar anpassas efter din yrkesroll och din arbetssituation så att du direkt får användning för kursen i ditt yrkesliv.

För vem är Dalarnas Akademi?

Dalarnas Akademis kurs Högre Ledarskapsutveckling vänder sig till dig som är chef inom en verksamhet med upp till ca 300 anställda. Du har några års erfarenhet i ledande befattning och ingår i högsta ledningen. Vi lägger stor vikt vid diskussioner, reflektioner och att lära av varandras erfarenheter.

Så gick det till

Dalarnas Försäkringsbolag bidrar till att stärka länet på olika sätt. Som en del i detta togs 2010 initiativet att skapa en kvalificerad ledarskapsutbildning tillsammans med Kjell Nohrstedt och Högskolan Dalarna. Resultatet blev Dalarnas Akademi. Idag drivs Dalarnas Akademi av Kraftplan.

Syftet är att genom utveckling av ledare och chefer bidra till långsiktig konkurrenskraft för företag och organisationer i Dalarna. För goda ledare skapar tillväxt och framtidstro.

Företag som valt Dalarnas Akademi

Adventum Vård, Arbetsmiljöservice Dalarna, Bilmetro Lastbilar, Borlänge Kommun, ByggStar, CCS, Dala Kraft, Dalarnas Försäkringsbolag, Dalforsån, Dellner Couplers, Dr. Hauschka Sweden, Epsilon, Falk Lack, Falu Djursjukhus, Falu Kommun, Falu Rödfärg, Granlunds Åkeri, Grant Thornton, HIAK AB, Hofors Kommun, HSB Dalecarlia, Högskolan Dalarna, Idre fjäll, Isotec, KnowIT, Kopparstaden, Leksands Bröd, Leksandsdörren, Loxodonta, Mattsson Metall, Mora Mast, Må Bättre, Näringslivet Falun Borlänge, Siljan Turism, Sogeti, Stiftelsen Teknikdalen, Södra Dalarnas Sparbank, Tranbodarna.

Ingen kurs ligger i varukorgen